Westplein krijgt Lomboktuin

Foto: CU2030

Het Westplein kent veel verkeer en weinig groen. Daar wilden de buurtbewoners wat aan veranderen. Samen met vrijwilligers initieerden zij de ‘Lomboktuin’, een prettige groene plek. Met behulp van de bewoners, de Green Business Club Utrecht, Buurman Utrecht, Donker Groep en met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht en het initiatievenfonds Utrecht is dit initiatief gerealiseerd.

In juli is het stukje grasveld in het midden van het Westplein (naast de treinwagon) omgetoverd in een wilde bloemenweide: de Lomboktuin. Goed voor vogels, vlinders, bijen en allerhande insecten. En voor de bewoners. Er is ook aandacht voor circulair ontwikkelen, want er worden elementen hergebruikt van de Groene Oase die voorheen in het Moreelsepark stonden.
Het Westplein wordt over een aantal jaar doorontwikkeld tot het Lombokplein. De wegen worden verlegd, er komen woningen en er komt een park. De Lomboktuin komt op de plek waar dit park gepland is en zal naar verwachting 3 jaar kunnen blijven bestaan.
Tot die tijd wordt het Westplein, naast het project Lomboktuin, nog door nog twee andere initiatieven gebruikt. Perron West organiseert vanuit de bijzondere wagon verschillende buurtactiviteiten. Sinds dit jaar is ook het initiatief Creative Playground aangesloten. Zij starten deze zomer culturele en creatieve buurtactiviteiten, waaronder een kunstexpositie.

Reacties