Jaap Donker nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio Utrecht

Foto: Bas van Setten

Jaap Donker begint op 1 november als algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Hij is nu nog interim directeur Publieke Gezondheid bij de GGD regio Utrecht (GGDrU). De VRU heeft, zeker gedurende corona-crisis, al nauw met hem samengewerkt.

Het algemeen bestuur en het directieteam van de VRU zien de heer Donker (1978) als een enthousiaste, verbindende en mensgerichte leider die oog heeft voor het ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent in organisaties. In het afgelopen crisisjaar heeft hij als interim directeur Publieke Gezondheid veel ervaring opgedaan met crisismanagement en het opereren in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Met zijn enthousiasme, gedegen kennis en ervaring nam hij een voortrekkersrol in regionale en landelijke netwerken.
De heer Donker volgt Peter Bos op, die de overstap heeft gemaakt naar het Instituut Fysieke Veiligheid als kwartiermaker Onderzoek en Onderwijs. Sinds zijn vertrek neemt brandweercommandant mevrouw Carolien Angevaren de honneurs als algemeen directeur waar.

Reacties