Hester Assen kandidaat lijstrekker PvdA Utrecht

Foto: PvdA

PvdA-raadslid Hester Assen kandideert zich voor het lijstrekkerschap van haar partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Als lijstrekker wil zij zich inzetten tegen ongelijkheid in de stad. Ze vindt het onaanvaardbaar dat veel mensen het niet kunnen betalen om in Utrecht te wonen. Ook in het onderwijs pleit Assen voor verandering. ‘Nu hangt het nog te veel van de wijk en de school af hoeveel kansen een kind krijgt.’

Hester Assen (1981) is geboren en getogen in de Utrechtse wijk Zuilen. Nu woont ze daar met haar vriend en haar jonge dochter. Assen studeerde politicologie, maakte in 2018 de overstap naar het basisonderwijs en wordt op dit moment opgeleid om kleuters met een taalachterstand te begeleiden.
Sinds 2018 zit Assen voor de PvdA in de Utrechtse gemeenteraad. Daar heeft ze onder meer cultuur, erfgoed, volksgezondheid, jeugdzorg, onderwijs en dierenwelzijn in haar portefeuille. Assen haalde het landelijke nieuws met haar voorstel om de zogenaamde ‘schaduwwachtlijsten’ voor Utrechtse basisscholen aan te pakken, die ervoor zorgden dat veel ouders minder kans hadden op een plek op de school van hun keuze. Na veel samenwerking met ouders, ambtenaren en collegaraadsleden, is het Utrechtse aanmeldbeleid vanaf komend jaar inderdaad eerlijker en transparanter.
De Utrechtse PvdA-leden hebben van 10 september tot en met 17 september de tijd om hun stem uit te brengen op de lijsttrekker van hun keuze.

Reacties