Talkshow ChristenUnie over de Utrechtse wooncrisis

Foto: CU

Utrecht is een geliefde plek om te wonen. De prijzen blijven echter stijgen, studenten en starters kunnen geen woning vinden en rasechte Utrechters zien hun stad steeds meer veranderen. Hoe zorgen we ervoor dat er voor iedereen plek in Utrecht is, maar de stad tegelijkertijd ook bewoonbaar blijft? Welke ‘Heilige Huisjes’ moeten worden aangepakt? De ChristenUnie Utrecht organiseert op 14 juni 2021 een talkshow over dit onderwerp.

Tijdens deze avond wordt het gesprek aangegaan met politici, deskundigen en andere betrokken organisaties en worden verschillende casussen besproken op het gebied van wonen in Utrecht. Stadsgeograaf Anton Poelarends geeft context aan het probleem in Utrecht. De inhoudelijke discussie wordt daarna gevoerd door ChristenUnie-raadslid Jan Wijmenga, Fleur van Leeuwen van het Huurteam Utrecht en Bastiaan Staffhorst van Mitros Wonen. Input van aanwezigen is daarbij onmisbaar, dus stuur vooral je vragen en opmerkingen in.
De CU Talk begint op maandag 14 juni om 20.00 uur in Kerk aan het Lint, Alendorperweg 103 in Utrecht. Je kunt online meedoen of de avond fysiek bijwonen. Er is beperkt ruimte i.v.m. de coronamaatregelen. Meld je snel aan via [email protected]

Reacties