Noordertuin in Overvecht opent terrasdeuren

Foto: Jeroen Soeterik

In tuincentrum Steck opent nieuwe horeca: Noordertuin. Een groen tuincafé dat voor nu het terras opent tijdens de openingstijden van Steck. Noordertuin is een initiatief van creatief bureau Triomf en Steck. Noordertuin ‘voedt Utrecht van eigen bodem’ door samen te werken met lokale leveranciers en ondernemers. Alleen Utrecht (Overvecht) heeft al zoveel lekkers te bieden.

Noordertuin ligt achterin tuincentrum Steck, aan de Gageldijk, aan de rand van het Noorderpark. Het groene terras van Noordertuin kijkt uit op een nieuwe moestuin van Voedseltuin Overvecht. Naast het terras en de moestuin wordt binnenkort ook de natuurspeeltuin geopend, een speelplek met zand, water, hout en klimbomen. Noordertuin wordt de ideale plek tussen het groen, voor een kop koffie in de zon, om aan te waaien na een wandeling of fietstocht in Noorderpark of natuurlijk tijdens je bezoek aan Steck. 
Op de kaart vind je onder andere koffie van het Utrechtse Nordkapp, limonades van de Roze Bunker en (on)kruidenthee van Wilder Land: gezaaid en geoogst aan de randen van lokale weilanden. Thee die goed is voor bijen en vlinders. Dit weekend krijg je bij je eerste  bestelling een zakje (on)kruidentheezaad voor in eigen tuin. 
Noordertuin gaat werken met producten die op hun manier een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Zo creëert Noordertuin samen met omliggende leveranciers en ondernemingen een gezonde balans tussen mens en milieu. Dit doet Noordertuin door mensen te voeden met ervaringen, ingrediënten en producten die in herkomst en toekomst bijdragen aan het minimaliseren van onze voetafdruk. Zo verwerken ze bijvoorbeeld de seizoensgroenten van de Voedseltuin in het menu. 
Vanwege de coronamaatregelen is voorlopig alleen het terras geopend met een eerste menukaart.

Reacties