Schermutselingen tijdens manifestatie Forum voor Democratie

Foto: Politie

Gisteravond heeft op het Jaarbeursplein een manifestatie plaats gevonden van Forum voor Democratie. Er vond ook een tegendemonstratie plaats. De politie heeft opgetreden toen er niet voldoende afstand in acht werd genomen en demonstranten weigerden te vertrekken. Dat laat burgemeester Dijksma in een brief aan de gemeenteraad weten.

Voor de manifestatie van Forum voor Democratie was een kennisgeving ingediend. Er is volgens burgemeester Dijksma door de driehoek toestemming verleend voor een bijeenkomst met een maximum van 200 personen met inachtneming van de coronamaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden. Aan het einde is er een muzieknummer afgespeeld waarbij werd gedanst en de afstand niet (voldoende) in acht werd genomen. Hiertegen is door de politie opgetreden.
Tijdens de bijeenkomst was er ook een onaangekondigde tegendemonstratie. De aangekondigde en toegestane manifestatie werd verstoord door dit lawaai. Toen deze demonstranten weigerden vrijwillig te vertrekken, zijn zij door de politie gevorderd zich te verplaatsen naar een nabijgelegen locatie. Hier is vervolgens – met enige dwang van de aanwezige politie – gehoor aan gegeven.

Cookieinstellingen