96 sociale huurwoningen in Kanaleneiland krijgen energielabel A/A+

Foto: MVOPro via pixabay

Woningcorporatie Bo-Ex gaat samen met aannemer Hemubo in april/mei starten met onderhouds- en verbeterwerkzaamheden aan de woningen van de Alexander de Grotelaan in de wijk Kanaleneiland. De 96 sociale huurwoningen krijgen energielabel A/A+ en een nieuw energiezuinig verwarmings- en ventilatiesysteem. Daarnaast kunnen bewoners uit een aantal extra woonopties kiezen om hun woning naar eigen smaak in te richten. Door de aanpak worden de woningen aangepast aan de woonwensen van deze tijd.

Bijzonder aan dit project is dat bewoners binnen het basisplan kunnen kiezen uit een aantal woonopties. Bewoners bepalen bijvoorbeeld zelf de indeling van de keuken en kiezen de kleur van het tegelwerk. Naast deze gratis opties, kunnen bewoners ook kiezen voor een extra betaalde opties, zoals een hangend toilet of afzuigkap.
Door het uitvoeren van onderhouds- en verbeterwerkzaamheden zal het wooncomfort verbeteren en verbeteren de energielabels van gemiddeld energielabel D naar label A/A+. De verbeteringen worden doorgevoerd zonder dat hier huurverhoging tegenover staat.
In totaal heeft 74% van het totaal aantal bewoners aangegeven akkoord te zijn met het plan. Daarmee wordt het minimale van 70% dat akkoord moet zijn behaald. De werkzaamheden  starten  april/mei 2021.

Cookieinstellingen