Samen Buitenspelen met andere Utrechters

Foto: MichielTon.com

Veel Utrechters zijn de coronaregels zat en vervelen zich. De Utrechtse start-up City Challenge wil daarom alle inwoners van de stad een beetje vermaak cadeau doen. Zij maken vanaf morgen alle Utrechtse city games in hun City Challenge app gratis tot de volgende persconferentie. Een gezellig corona proof uitje voor vrienden en familie, waarmee je ook nog eens in beweging komt en de stad herontdekt. 

Met de City Challenge app komt Utrecht tot leven op je smartphone. De app bevat vijf verschillende spellen die de stad transformeren tot een speelveld. Twee spellen met een verhaallijn gebaseerd op de geschiedenis, een avontuurlijk spel, een spel voor jonge kinderen en de Echte Utrechter Quiz. Je kan de spellen alleen of in teams spelen, ben je met meer dan drie spelers dan kun je tegen elkaar strijden. Door middel van het scoreboard kun je ook tegen andere Utrechters strijden. Normaal kosten de spellen tussen de 8 en 15 euro, maar nu zijn ze tot de volgende persconferentie dus allemaal gratis. 
Co-founder Luuk Koedam geeft aan iets te willen doen voor zijn ‘stadsie’. Luuk: ‘’We verliezen ons geduld en veel mensen worden eenzaam of depressief. Een leuk uitje kan dan wonderen doen en dat gunnen wij iedereen. Onze app biedt het ideale corona-proof uitje en het voelt daarom goed om deze cadeau te geven. Als we een beetje naar elkaar omkijken houden we het vol. We gaan er als verliezers in, maar samen komen we er als winnaars uit.’’
De afgelopen maanden heeft de startup niet stilgezeten. Zij hebben hun software ingezet om corona-proof ervaringen te maken voor open dagen van scholen. Onder andere de Hogeschool Utrecht en het ROC midden Nederland hebben hun ervaringen al in gebruik genomen. Daarnaast hebben ze met het Utrechtse bedrijf EnergyPlatform innovatieve concepten ontwikkeld voor de vitaliteit van werknemers. Een mooi voorbeeld hoe de crisis ook kan inspireren tot nieuwe initiatieven. 

Om de City Challenge spellen zelf te ervaren ga je naar de appstore (https://apps.apple.com/us/app/citychallenge/id1464999195) of playstore (http://play.google.com/store/apps/details?id=app.citychallenge)

Reacties