Studentappartementengebouw van 10 woonlagen aan de Opaalweg

Foto: SSH

Studentenhuisvester SSH en Waal en Maas Wijkontwikkeling slaan de handen ineen om  betaalbare studentenkamers toe te voegen in Utrecht. Op de hoek van de Opaalweg en de Waterlinieweg zal een studentappartementengebouw verrijzen dat bestaat uit 10 woonlagen met in totaal 200 onzelfstandige studentenwoningen. Jebber b.v. treedt daarbij namens de SSH op als ontwikkelaar.

In het nieuwe gebouw vormen zes tot acht kamers met privé sanitair een gemeenschappelijke woongroep waarbij de bewoners een grote gemeenschappelijke woonkeuken en balkon delen. Het gebouw krijgt daarnaast een gemeenschappelijke waskamer waar bewoners hun was kunnen doen. Daarnaast komt er een zeer ruime fietsenstalling waar alle bewoners overdekt en afgesloten hun fiets kunnen stallen. Het bijzondere is dat het om onzelfstandige studentenkamers gaat, die vallen onder het woning waardering stelsel waardoor de woningen tegen vastgestelde huurprijzen verhuurd kunnen worden. Zo blijven de woningen ook echt betaalbaar, een belangrijke voorwaarde voor de SSH, Waal en Maas Wijkontwikkeling en de gemeente Utrecht.
“Als we de ambitie om het enorme tekort aan studentenkamers in Utrecht de komende jaren in te lopen willen waarmaken, hebben we elkaar én locaties als deze hard nodig” aldus Rob Donninger, directeur-bestuurder van de SSH. Corné Bok, directeur Maas Wijkontwikkeling voegt daaraan toe: “Betaalbare woningen zijn anno nu nog steeds mogelijk, dat wordt met dit project bewezen.”
Naar verwachting start Waal in het eerste kwartaal van 2021 met de bouwwerkzaamheden. De planning is om de nieuwe studenten in het studiejaar 2022/2023 te verwelkomen.

Cookieinstellingen