Eerlijke Kledingroute geopend in Utrecht

Foto: CNV

CNV Internationaal heeft gisteren, op Black Friday, de ‘Eerlijke Kledingroute’ in Utrecht geopend. Voorzitter van CNV Internationaal Anneke Westerlaken overhandigde op het Jaarbeursplein de routekaart aan gemeenteraadsleden Mohammed Saiah (D66) en Jantine Zwinkels (CDA).

Black Friday, een recent uit de VS overgewaaid fenomeen, is een dag waarop consumenten feestelijk gestimuleerd worden om zoveel mogelijk kleding zo goedkoop mogelijk in te slaan. Maar de situatie is helemaal niet feestelijk voor de makers van onze kleding in Azië. Met de speciale kledingcollectie Alles Heeft Zijn Prijs wil CNV Internationaal consumenten op een ludieke manier bewust maken van het verhaal achter hun kleding.  Want je staat er misschien niet bij stil, maar de hoogste prijs voor je kleding betaal je uiteindelijk niet zelf.  CNV wil met de Eerlijke Kledingroute consumenten helpen om op een makkelijke manier eerlijke kleding te vinden in de Domstad. 
Door de Verenigde Naties zijn de Global Goals opgesteld, universele doelen waarmee iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Raadsleden Saiah (D66) en Zwinkels (CDA) zetten zich in voor een duurzame toekomst voor de stad Utrecht. In 2017 werd Utrecht uitgeroepen tot meest inspirerende Global Goals Gemeente voor haar inspanning. www.utrecht4globalgoals.nl

Cookieinstellingen