Karin en Karin introduceren nieuw tassenmerk

Foto: April&October

Een grote, ruime tas die je overal voor kunt gebruiken. Een totebag waar je hele leven inpast. Luxe stoffen, handgemaakt, van hoge kwaliteit. Zo’n tas was er nog niet. Daarom introduceren de Utrechters Karin en Karin met veel enthousiasme het nieuwe tassenmerk April&October. Als eerbetoon aan een sterke Utrechtse vrouw vernoemden Karin en Karin hun eerste collectie naar Belle van Zuylen. 

Karin Bouwens en Karin Hermans misten een tas die je nou eens overal voor zou kunnen gebruiken. Een multifunctionele tas die je stijlvol over je schouder kunt hangen of in de hand kunt houden. Ze besloten samen de totebag te ontwikkelen die vanaf donderdag 1 oktober op hun website apriloctober.com te koop is en bij een select aantal winkels in Nederland, waaronder Bern in Utrecht.
April&October kenmerkt zich door affordable luxury. De stijlvolle stoffen tassen zijn vrouwelijk en een tikkeltje stoer met een heel eigen signatuur die tot uitdrukking komt in de franjes en omgekeerd gedraaide handvatten. Die signatuur past bij de manier waarop Karin en Karin naar het leven kijken: ‘Het leven is niet perfect, mensen zijn niet perfect en het hoeft niet allemaal recht te zijn. Het mag een beetje gerafeld en eigenwijs zijn. Die rafelrandjes zijn de franje van het leven; dat vinden we een mooi symbool, net als de omgekeerd gedraaide handvatten.’
De tassen zijn bedoeld voor vrouwen in elk seizoen van het leven. Karin en Karin: ‘Dus ook voor vrouwen zoals wijzelf, die al het een en ander hebben meegemaakt; mooie en minder mooie dingen, die ook bij het leven horen.’
De naam April&October verwijst naar de geboortemaanden van Karin en Karin. Het mooie is dat april staat voor de start van het lente- en zomerseizoen, en oktober voor de start van de herfst en de winter. Met de tassen van April&October krijgt elk seizoen de ruimte, bedachten Karin en Karin.
April&October werkt met een kleinschalige Europese producent met wie Karin en Karin een goede persoonlijke relatie hebben opgebouwd. De eerste collectie bestaat uit drie premium-modellen. De Belle Mini (21 x 17 cm, € 299), de Belle Midi (38 x 30 cm, € 359) en de Belle Large (45 x 35 cm, € 379) zijn handgemaakt van de meest luxe en stijlvolle stoffen. Met prachtige, unieke dessins in de mooie kleuren die bij de komende winter passen: zwart, blauw, groen en camel. Maar er zit ook een mooie warme soft-pinkkleur in de collectie. 

Reacties