Sequioia geopend

Foto: SSH

Afgelopen week is pand Sequioia van SSH geopend. Rob Donniger (directeur-bestuurder van de SSH), Wim Lensink (directeur van Vastbouw) en wethouder Kees Diepeveen hadden de eer om het gebouw officieel te openen.

Sequoia, waarvan de bouw in juli 2018 startte, is het eerste (en grootste) gebouw op het terrein ‘De Kwekerij’ in Utrecht-Oost. De komende jaren komen er nog meer woontorens bij, met name voor starters. Dit voorjaar zijn de 318 bewoners van Sequoia verhuisd naar hun 21 m2 grote studio’s. Tien studio’s vormen samen één verdieping, waarbij de studenten een gemeenschappelijke woonkamer met extra keuken delen. Daarnaast vind je beneden een studieruimte, een waskamer én een koffiebar.
Maar Sequoia is in meer opzichten een bijzonder pand: zo zijn 15 studio’s bestemd voor jongeren uit het project “Goeie Buur” en wonen op één verdieping jongeren met een eetstoornis via IntoLife. Daarnaast heeft het gebouw een duurzaam karakter: op het dak liggen maar liefst 176 zonnepanelen en er is een warmteterugwininstallatie. Ook komen er twee deelauto’s van MyWheels.

Reacties

Cookieinstellingen