Fietsersbond boos over fietsparkeerverbod bij Winkelcentrum Leidsche Rijn

Foto: Robert Oosterbroek

De Fietsersbond is woedend over het fietsparkeerverbod bij de Jumbo op het Brusselplein in Leidsche Rijn. Sinds de zomer spreken verkeersregelaars op het plein fietsers aan, wijzen naar verkeersborden en vragen de fietsers om elders te parkeren.

“Het fietsparkeerverbod is helemaal niet geldig, omdat daar geen officieel verkeersbesluit voor is genomen”, aldus Peter van Bekkum van de Fietsersbond. De Fietsersbond heeft de gemeente een brief gestuurd waarin ze de gemeente in gebreke stelt en vraagt om de illegale verkeersborden weg te halen.
“Fietsers moeten bij elk winkelcentrum gemakkelijk kunnen parkeren. In Leidsche Rijn is het winkelcentrum nu beter met de auto bereikbaar dan op de fiets”, geeft Van Bekkum aan. Deze actie past totaal niet bij de ambitie van de gemeente om wereldfietsstad nummer 1 te worden.
De Fietsersbond vraagt de gemeente om het fietsparkeerverbod op te heffen, de handhavers weg te halen en goede fietsenrekken op het Brusselplein te plaatsen. Zodat je fiets er nog staat als je terugkomt, je fiets niet is omgevallen of omgewaaid en zodat je niet ver met je boodschappen hoeft te sjouwen. De Fietsersbond eist dat de fietsenrekken blijven staan totdat de drie fietsenstallingen klaar zijn die volgens het bestemmingsplan in het winkelcentrum zouden komen.
 

Reacties