PvdA stelt vragen over plannen voor woonwijk op terrein Rabobank

Rabobank Utrecht
Foto: Michiel Verbeek, Wikimedia

Gemeenteraadslid voor de PvdA Rick van der Zweth heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van plannen voor een woonwijk op het terrein van de Rabobank op de hoek van de Croeselaan en de jan van Foreestraat. Aanleiding is een artikel in de Telegraaf van donderdag 27 augustus.

Volgens het artikel wil de Rabobank op dit terrein 175 woningen bouwen met 180 parkeerplaatsen en voorzieningen voor bewoners op het gebied van winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen. De Rabobank zou een eerste aanvraag in het kader van de milieuwet ingediend hebben bij de provincie Utrecht. Volgens de woordvoerder van de gemeente Utrecht is er echter op dit moment geen aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling. Ook is er geen door de raad vastgesteld bestemmingsplan dat een ontwikkeling op deze locatie mogelijk maakt.
De PvdA wil van het college weten of het bekend is met deze plannen van de Rabobank en of het college zelf ambities heeft voor dit gebied. Ook wijst Van der Zweth erop dat er in het Stationsgebied te weinig betaalbare woningen zijn en onvoldoende sociale huur- en koopwoningen. Verder vindt de PvdA het aantal parkeerplekken aan de hoge kant voor een locatie die pal naast het station ligt.
Tot slot wijst de PvdA erop dat de bewoners van de Croeselaan die hun huis moeten verlaten is toegezegd dat zij gelijkwaardige vervangende woonruimte toegewezen krijgen. Dit nieuw te ontwikkelen gebied zou volgens de PvdA mogelijkheden bieden om de beloofde gelijkwaardige woningen voor de bewoners van de Croeselaan te realiseren.

Reacties