Pop-up restaurant SterkWater strijkt neer op Fort Ruigenhoek

Foto: Sterk water

SterkWater strijkt van 20 tot en met 30 augustus neer op het Utrechtse Fort Ruigenhoek. Het reizende pop-up restaurant vertelt de verborgen geheimen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie door middel van verhalen, muziek en een viergangen diner geïnspireerd op deze unieke locatie.

SterkWater slaat na eerdere edities in Fort Lunetten II en Fort bij Abcoude voor de derde keer het kampement op. Dit maal op het ongerepte Fort Ruigenhoek, waar gasten zich in een andere tijd wanen. De rijke geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol verhalen en muziek. Gasten wandelen langs de 150 jaar oude gebouwen, 100 jaar oude loopgraven en 75 jaar oude bunkers van het fort. Daarna strijken ze neer op het groene Terreplein, voor een diner op de historische binnenplaats.
Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen die het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie rijk zijn. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord: de culinaire vrienden van TasteMore geven ook een kijkje in het heden. Aangezien Fort Ruigenhoek binnenkort het klimaatfort van Nederland wordt, vormt duurzaamheid een rode draad door het menu. Zo kunnen gasten genieten van een aardgasvrij biertje van brouwerij de Leckere, en wordt er mannenvlees geserveerd van stieren uit het lokale linielandschap. Uiteraard is er ook een vegetarische en veganistische variant van het menu.

Cookieinstellingen