Jan van Zanen voorgedragen als burgemeester van Den Haag

Foto: Wikimedia

Gisteren werd bekend dat Jan van Zanen is voorgedragen als burgemeester van Den Haag. Van Zanen laat in een reactie weten dat Utrecht er goed voor staat. ‘Met een zelfbewuste raad. Een ingewerkt college. En inwoners die steeds meer openlijk trots zijn op hun stad.’

De wethouders van de gemeente Utrecht feliciteren Van Zanen van harte met de voordracht. ‘Als burgemeester heeft hij diepe indruk gemaakt in Utrecht. Met Jan van Zanen krijgt Den Haag een hele betrokken burgemeester die hart heeft voor alle inwoners en ondernemers in de stad.’ Jan van Zanen was sinds 1 januari 2014 burgemeester van Utrecht.
Van Zanen laat weten zeer vereerd te zijn met zijn voordracht. Hij kijkt er naar uit aan het werk te gaan in Den Haag. ‘Tegelijkertijd is er ook een andere kant. Ik vertrek uit deze stad. Uit Utrecht. Heb hier het langst gewoond en gewerkt in mijn leven, mijn beide kinderen zijn hier geboren. De stad waar ik elke dag met liefde woon en werk. Mij hartstochtelijk voor heb ingezet.’ En hij sluit af met de mededeling dat hij ook in Den Haag zijn passie zal volgen: het dienen van de lokale publieke zaak.

Cookieinstellingen