Verkopers Straatnieuws Utrecht ernstig in de problemen

Foto: SN

Verkopers van daklozenkrant Straatnieuws Utrecht zitten in ernstige problemen: er worden door de coronacrisis geen nieuwe kranten gemaakt en mensen mijden contact. Dat er alleen met cash betaald kan worden is een ander probleem dat nu zichtbaar wordt, aldus hoofdredacteur Frank Dries, zo meldt VillaMedia, de website over journalistiek.

Gisteren meldde hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam Natascha Frensch identieke problemen. Frensch maakt zich zorgen over het voortbestaan van haar krant. Met kunst- en vliegwerk werd de laatste editie uitgebracht. Over zes weken moet het volgende nummer uitkomen, maar of dat gaat lukken is de vraag.
In Utrecht is er nog geen zicht op het volgende gedrukte nummer. “Ik krijg dagelijks belletjes wanneer we weer kranten gaan uitgeven”, zegt Cees van Engelen, coördinator van de distributie van Straatnieuws tegen RTV Utrecht.
Het distributiecentrum, dat draait op vrijwilligers, zou tot 6 april gesloten blijven. Gisteren werden de noodmaatregelen verlengd tot zeker 28 april.
Er is daarom een actie gelanceerd om donaties binnen te halen. Ook Straatnieuws Den Haag/Rotterdam hoopt op donaties en verkoopt de pdf van de laatste editie voor de reguliere prijs voor een gedrukt exemplaar.

Cookieinstellingen