Woensdag opent de fietsenstalling op de Neude

Foto:

De fietsenstalling op de Neude opent op woensdag 11 maart om 10:00 uur. De stalling onder het oude postkantoor en de nieuwe bibliotheek gaat vervolgens om 10:30 uur open voor publiek. In het souterrain is plaats voor 720 fietsen.

Het pand is een Rijksmonument. Bij de verbouwing van de stalling is het oude zoveel mogelijk behouden: het resultaat is een industriële uitstraling gecombineerd met nieuwe elementen. Op verschillende informatiebordjes aan de wanden is uitgelegd hoe het gebouw voorheen werd gebruikt als post- en telefoniekantoor. De stalling heeft een oppervlakte van 1000 m2. De stalling is aangesloten op de ‘P-route fiets’, zodat fietsers op de borden in de binnenstad en via de app kunnen zien waar vrije plekken zijn.
De stalling is de eerste 24 uur gratis, daarna betalen gebruikers €0,50 euro per 24 uur. Een jaarabonnement kost 73,33 euro. De stalling is maandag t/m woensdag geopend van 7:00 tot 1:00 uur en van donderdag 7:00 uur continu tot maandag 1:00 uur. Meer informatie is te vinden op www.u-stal.nl. Meer informatie over het pand staat op www.postutrecht.com.
Op maandag 9 maart opent tevens zelfservice fietsenstalling Westerkade onder station Vaartsche Rijn. Hier is plek voor 138 fietsen en 4 bakfietsen. De stalling wordt beheerd door NS. In- en uitchecken kan met de ov-chipkaart. Stallen is ook hier de eerste 24 uur gratis, daarna 1,25 euro per dag. Een jaarabonnement is 75 euro. De stalling is geopend vanaf een kwartier voor vertrek van de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein.

Reacties