Lars Roodenburg verlaat Utrechtse gemeenteraad

Foto: D66

D66-gemeenteraadslid Lars Roodenburg kondigt aan de Utrechtse gemeenteraad te gaan verlaten. Roodenburg is dan een decennium raadslid voor D66 geweest. Roodenburg: “Vanaf 2010 heb ik mij met veel plezier voor Utrecht en haar inwoners ingezet. Ik zal veel onderdelen van het raadswerk, de mensen, de gesprekken, de debatten, de samenwerking met alle partijen en alles eromheen enorm gaan missen. Helaas is het niet langer te combineren met mijn werk.”

Lars Roodenburg werd geïnstalleerd als D66-raadslid in 2010 en neemt begin 2020 afscheid. In de tien jaar dat hij actief was als raadslid heeft hij namens D66 het woord gevoerd over heel veel verschillende onderwerpen. Zijn portefeuilles waren onder andere Leidsche Rijn, Wonen, Wijkgericht werken, Ruimtelijke Ordening, Grondzaken, Vastgoed, Publieksdienstverlening, Financiën, Openbare Orde en Veiligheid.
Roodenburg: “Ik kijk met veel plezier terug op mijn inzet voor wonen en voorzieningen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Van de komst van Leidsche Rijn Centrum, wat op heel veel momenten spannend was, tot de weekmarkt in Terwijde, van het Castellum Hoge Woerd tot het Máximapark, van het Hart van De Meern tot de Thematerweg van Vleuten naar Haarzuilens: dit is mijn Utrecht. Ook kijk ik met een goed gevoel terug op het afschaffen van erfpacht en de nieuwe conversieregeling voor de bestaande erfpachters en op het geld dat hierdoor aan betaalbaar wonen kan worden besteed. Verder heb ik altijd veel aandacht besteed aan het uitvoeren en het verbeteren van de controlerende taken van de gemeenteraad op het gebied van grondexploitaties, vastgoed en financiën. Zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de rapportages en de jaarstukken van de gemeente.”
Verschillen overbruggen
Aan de raadsperiode van Lars Roodenburg komt een einde omdat hij een extra uitdaging aangaat binnen zijn werk. Roodenburg gaat een samenwerking tussen banken mede vormgeven die de strijd tegen terrorismefinanciering en witwassen aangaat. Dit maakt dat zijn baan niet langer te combineren is met zijn raadswerk. Roodenburg: “Ik doe Utrecht uiteindelijk tekort als ik langer zou doorgaan. Ik ga het enorm missen, maar ik weet dat mijn opvolger zich voor de volle 100% gaat inzetten voor de stad. Verder heb ik er vertrouwen in dat de raad haar verschillen blijft overbruggen om er het beste voor Utrecht en haar inwoners van te maken. Ik dank iedereen voor de samenwerking in de afgelopen jaren.”
Lars Roodenburg neemt afscheid tijdens de raadsvergadering van 23 januari. Hij wordt dan opgevolgd door Jelmer Schreuder. Fractievoorzitter Jony Ferket: “We gaan Lars ontzettend missen! Vooral zijn scherpte, bevlogenheid en liefde voor Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Gelukkig hebben we met Jelmer Schreuder een waardige en minstens zo bevlogen opvolger.” Schreuder is 36 jaar oud en woont in Noordoost. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij NLdigital, de branchevereniging voor de digitale sector in Nederland. Schreuder zat eerder in de gemeenteraad en is al lange tijd actief voor D66 in Utrecht, onder andere als bestuurslid en campagneleider. Schreuder: “Ik heb er zin in. Het is een enorme eer om mij in te gaan zetten voor onze stad!”

Reacties