Gemeenteraad stelt vragen over verbreding A27

Foto: Kerngroep Ring Utrecht

Komende donderdag stellen D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Student & Starter en de PvdA vragen over de verbreding van van de A27. De partijen willen van het college weten of de verbreding nu wel of niet doorgaat.

Op woensdag 13 november kwam het kabinet met nieuwe maatregelen voor het stikstofbeleid. Een van deze maatregelen is het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 km per uur. Hierdoor lijkt het erop dat de verbreding van de A12/A27 weer door mag gaan. D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Student & Starter en de PvdA blijven tegen verbreding van de A12/A27. De partijen willen van het college weten of de verbreding van de A27 nu door zal gaan. En of daar nu een nieuw tracé besluit voor nodig is en of zo’n nieuw tracé besluit openstaat voor bezwaar en beroep op de verbreding van de A27.
Ook willen de partijen van het college weten of het andere mogelijkheden ziet voor de gemeente en haar inwoners om zich te verzetten tegen een verbreding buiten de huidige bak. Verder dringen de partijen er bij het college op aan om bij de Tweede Kamer te pleiten tegen een eventuele noodwet die nodig zou zijn om de verbreding door te laten gaan.
Tot slot wijzen de partijen erop dat bij de A12/A27 de maximumsnelheid al 100 km/u is. Er is dus geen snelheidsverlaging en dus geen vermindering van de uitstoot van stikstof. De partijen vragen daarom het college of het bereid is op dit punt bezwaar aan te tekenen bij de regering.

Cookieinstellingen