Limburgse ‘huisfluisteraar’ komt naar Utrecht

Foto:

De Huisfluisteraar uit Limburg, beroemd in Nederland op Twitter, is door coöperatie Energie-U uitgenodigd in Utrecht om op 2 december inzichten te delen over manieren om huizen makkelijk te verduurzamen. Lars is zowel overdag als in de avond aanwezig in circulaire hotspot ANNE, waar hij zijn kennis en expertise overdag deelt met professionals en in de avond deelt hij zijn belangrijkste inzichten met bewoners van Utrecht. 

Lars: “Bewoners nieuwe vragen helpen stellen over de energietransitie. Dat is waar ik mee bezig ben. Want het is mijn stellige overtuiging dat aan een dozenschuiver een warmtepomp vragen (met garantie dat het warm blijft als het vriest, alsjeblieft) niet de manier is waarop we blije bewoners krijgen. Op 2 december leg ik uit hoe ik na 5 jaar keukentafelgesprekken tot dit inzicht ben gekomen. En ga ik heel diep in op deze materie, van het rekenen aan het huidige aardgasverbruik via superzuinig dubbelglas en de (on)zin van hysterisch isoleren tot aan het moment waarop je vol vertrouwen opdracht geeft aan je installateur om de CV-ketel om te ruilen voor iets anders dan aardgas omdat je er klaar voor bent. Dat alles aan de hand van voorbeelden die de deelnemers zelf aandragen.”
Het bijzondere aan Lars is dat hij veel mensen bereikt met zijn missie om alle particuliere woningen te verduurzamen en het CO2-probleem aan te pakken. Hij is enorm actief op sociale media en schrijft daarnaast diverse blogs op bijvoorbeeld www.installatie.nl over de zin en onzin van de dagelijkse praktijk van de energietransitie en hoe je daar als gewone nederlander nog door de bomen het bos blijft zien. Hij beweert daarbij niet zomaar wat, maar rekent alles voor, uit en na. Hij heeft haast, want wil echt aan een versnelling werken om alle woningen, liefst met hele straten tegelijk aan te pakken. Hij is daarbij aanstekelijk in zijn enthousiasme.
Energie-U ziet de komst van Lars Boelen als een mooie aanvulling op de dingen die ze al doen op dit vlak. Energie-U heeft al het energieambassadeurs-netwerk, waar veel ervaringen in zitten die ze delen met anderen. Energie-U houdt sinds 2016 informatieavonden over warmtepompen (inclusief wat er nodig is in en aan huis, en vanuit de mensen). Ook warmtepomp-fietstochten en de warmtepompluister-tocht afgelopen januari. Rekencursussen voor mensen die zelf hun energiehuishouding willen doorgronden.
Programma 2 december 2019
19.00 uur – inloop (gasten worden verwelkomd).
19.30 uur – presentatie door Lars Boelen, vragen uit publiek, discussie, enz.
21.30 uur – borrelen.

Cookieinstellingen