Utrechtse (24) lanceert eigen gin met pit

Foto: RBL Ann

Toen Annerie van den Ham het Utrechtse ginfestival bezocht en daar enkel mannen achter de barretjes zag staan vond zij: dit moet anders. Nu, slechts vier maanden later, lanceert zij haar eigen Utrechtse gin: RBL ANN.

Over de vraag wat voor soort gin RBL ANN is, hoeft de jonge onderneemster niet lang na te denken: ‘RBL ANN staat voor daadkracht met lef, is elegant en een tikkeltje rebels. Zij is een pittige gin, want RBL ANN houdt niet van slappe hap of flauw gedoe. Er zitten twee soorten peper in de gin verwerkt, wat de gin kracht en een sterke smaak geeft. Want als je dingen doet, doe ze dan met pit.’
Ondanks dat gin een populaire drank onder vrouwen is, wordt deze voornamelijk gepromoot door mannen. Dat verbaasde Van den Ham. ‘Gin is een sterke drank, voor sterke mannen én vrouwen.’ Met daadkracht en lef ging de Utrechtse doelbewust aan de slag en ontwikkelde ze een gin met een uniek karakter. 
Op 31 oktober wordt RBL ANN voor het eerst geschonken bij Stan&Co in Utrecht. Ook kun je de gin bestellen bij Meat & More aan de Mariastraat en is de gin per fles te koop bij Una Más op de Händelstraat.

Reacties