Vrouw in Lunetten mag chihuahua’s houden

Foto: pixabay

Een vrouw die 26 chihuahua’s in haar huis in de wijk Lunetten had, mag de hondjes houden. Dat heeft de Raad van State gisteren beslist.

In november 2017 hebben inspecteurs van de gemeente een inspectie uitgevoerd in de woning van de vrouw. Volgens het rapport van de inspecteurs waren op dat moment 26 chihuahua’s, waaronder drie pups, in de woonkamer van de woning aanwezig.
Het Utrechts college heeft begin 2018 besloten dat de vrouw maximaal vijf chihuahua’s in haar woning mocht houden onder oplegging van een dwangsom van 10.000 euro. Na bezwaar van de vrouw heeft het college het maximum aantal chihuahua’s verhoogd tot tien.
De vrouw spande vervolgens een rechtszaak aan tegen het besluit van de gemeente. Eerst verloor ze die maar ze ging in hoger beroep. De Raad van State heeft de vrouw gisteren alsnog in het gelijk gesteld.
De vrouw is opgeleid als dierenarts en heeft in het verleden met chihuahua’s gefokt. Zij is hiermee gestopt en heeft te kennen gegeven het aantal chihuahua’s niet meer uit te breiden. De 3 pups zijn elders ondergebracht en een hondje is inmiddels van ouderdom overleden. Ter zitting heeft zij uiteengezet dat haar hondjes vanwege hun leeftijd, die gemiddeld negen jaar is, moeilijk elders te herplaatsen zijn.

Reacties