De ideale bijbaan voor studenten vind je tijdens de UIT week!

Foto: Actief Zorg

Deze week (12 t/m 16 augustus) vindt de bekende UIT week plaats in Utrecht. (aankomende) Studenten die na de zomervakantie gaan studeren in Utrecht willen deze week absoluut niet missen!

UIT week

De UIT week staat voor Utrechtse Introductie Tijd en tijdens deze week kunnen alle (aankomende) studenten terecht om hun nieuwe stad te leren kennen: Utrecht! De UIT week is voor alle studenten die gaan studeren aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Tio, Marnix Academie, Thim van der Laan of de Universiteit voor Humanistiek. Het gaat hierbij om een algemene stadsintroductie om de nieuwe studentenstad goed te leren kennen.

Bijbaan voor studenten als thuishulp

Veel organisaties presenteren zich maar al te graag aan de studenten deze week. Zo was afgelopen week ook thuiszorgorganisatie Actief Zorg aanwezig tijdens de stadsintroductie en de parade. Wat doet een zorgorganisatie nu tussen die studenten? Actief Zorg biedt studenten een flexibele bijbaan gedurende de hele studententijd. Het houdt voor studenten in dat ze bij hulpbehoevende mensen thuis aan het werk gaan als thuishulp.

Actief Zorg zegt daarover:” In Utrecht kunnen veel mensen hulp gebruiken bij hun huishouden. Het gaat voornamelijk om oudere mensen. Voor studenten is het een zeer flexibele en sociale bijbaan. Wij merken dat onze klanten het ook erg leuk vinden om (soms zelfs) internationale studenten over de vloer te hebben. De studenten gaan bij mensen op bezoek en helpen hen met de huishoudelijke verzorging van hun huis. Vaak is er tijd voor een gezellig praatje en een lekker kopje koffie of thee. Het sociale aspect spreekt studenten aan. Daarnaast is het salaris, met bijna 11 euro per uur ook goed en kunnen studenten flexibel werken. De mensen waar ze langs gaan waarderen hun harde werk, maar kijken bovenal iedere week weer uit naar hun bezoek. Met een werkende student krijgen zij aanspraak en gezelligheid in huis!”

Meer weten? www.werkenbijactiefzorg.nl

 

Cookieinstellingen