Forse toename schone recreatieboten in Utrecht

Foto: pixabay

Utrechtse recreatieboten varen steeds meer elektrisch of zonder motor, dus emissievrij. Het aantal, schone recreatieboten in Utrecht is dit jaar zelfs ruim verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ruim 35 procent van de Utrechtse recreatieboten vaart nu schoon. De gemeente stimuleert het gebruik van schone recreatieboten door een ‘vergroening’ van de ligplaatskosten vanaf 1 januari 2019.

Voor 2019 zijn de ligplaatskosten voor boten met een brandstofmotor vastgesteld op €315 per jaar en dat tarief stijgt naar ruim €500 in 2021. Voor emissievrije boten is het liggeld €110 in 2019 en wordt voor de komende jaren een trendmatige verhoging toegepast.
Wethouder Kees Diepeveen is blij met de forse toename van het aantal schone recreatieboten in Utrecht: “Het is een mooie stap voorwaarts in onze ambities voor schoon vervoer over het water, maar we zijn er nog niet. In 2021 willen we dat alle recreatieboten in Utrecht schoon zijn”.
Er komen ook nieuwe, elektrische laadpalen voor de bootjes om op te laden bij de Weerdsingel (ten westen van de Vaaltbrug) en de Vaartse Rijn. Op dit moment kunnen bootjes overdag opladen bij de Monicabrug (Weerdsingel Westzijde), rond de Bartholomeusbrug (Catharijnesingel) en de Oosterkade.

Cookieinstellingen