Goedopweg lanceert ‘Utrecht reist bewust’

Foto: Goedopweg

Op www.utrechtreistbewust.nl worden Utrechters uitgedaagd om ideeën in te brengen die helpen bij het maken van slimme en bewuste reiskeuzes, te beginnen in de wijken West en Noordwest. Ideeën kunnen tot en met 1 september 2019 worden ingediend. Een onafhankelijke jury selecteert de meest kansrijke inzendingen. Buurtbewoners kunnen daar vervolgens op stemmen. De ideeën met de meeste voorkeurstemmen worden uitgevoerd. Goedopweg en de gemeente Utrecht willen met deze actie de wijken West en Noordwest leefbaar en bereikbaar houden.

Wethouder Lot van Hooijdonk: “Of het fijn in de wijk is, hangt ook af van welke keuzes we maken als we ergens naar toe gaan: hoe laat gaan we, welke route nemen we en welk vervoermiddel kiezen we? De bewoners van de wijk weten het best welke ideeën daarvoor kansrijk zijn. Met ‘Utrecht reist bewust’ worden de wensen en behoeften uit de wijk opgehaald en voeren we de beste ideeën ook uit. Zo werken we samen aan verbeteringen op maat.”
Elk idee dat bewust of anders reizen in de wijken West en Noordwest Utrecht stimuleert is welkom. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van deelfietsen of deelauto’s, het inrichten van flexibele werkplekken of bakfietsparkeerplekken.
De actie ‘Utrecht reist bewust’ is een initiatief van Goedopweg in samenwerking met de gemeente Utrecht. In Goedopweg werken de gemeenten Utrecht en Amersfoort, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht.

'

Reacties

article
72324
Op www.utrechtreistbewust.nl worden Utrechters uitgedaagd om ideeën in te brengen die helpen bij het maken
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/72324/goedopweg-lanceert-utrecht-reist-bewust/
2019-07-23T10:55:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/07/23105502/Utrechtreistbewust.png
Stadsnieuws