Ernstig fietsongeluk op de Uithof

Foto: Wikimedia

Op woensdag 26 juni komen om 9.00 uur twee fietsers elkaar tegemoet op het fietspad van de Universiteitsweg op de Uithof in Utrecht. Het is druk op het fietspad rond dat tijdstip. Wanneer de fietsers elkaar kruisen komen zij in botsing met elkaar. In eerste instantie lijkt het letsel niet ernstig, maar na medisch onderzoek blijkt één van de fietsers toch ernstig letsel te hebben. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

Om 9.03 komt bij 112 de melding binnen dat er hulpverlening nodig is op het fietspad van de Universiteitsweg ter hoogte van de kruising met de Bolognalaan en de Heidelberglaan. Twee fietsers zijn in botsing geraakt met elkaar. Eén fietser is naar gevallen. Het UMC ligt om de hoek en de ambulance is er snel om hem te helpen.
Nadat de fietsers gevallen zijn, krijgen zij hulp van diverse omstanders. Een aantal van hen zijn echter na aankomst van de ambulance doorgereden naar hun werk of andere bestemming. Hierdoor zijn er geen getuigen die het ongeval daadwerkelijk gezien hebben.
De fietsers hebben het volgende signalement: de ernstig gewonde man is een man van 64 jaar. Hij reed op een opvallende rode racefiets en droeg zwart-rode racefietskleding met de opdruk WTC Houten en een zwarte helm. De andere fietser betreft een Engelssprekende man van rond de 40 jaar oud met halflang, blond krullend haar. Deze man reed op een normale fiets.

Cookieinstellingen