Marianne Thieme opent vegan restaurant VanPlanten in Lombok

Foto: Jeroen Moerdijk

Op dinsdag 2 juli opent dierenactivist en politica Marianne Thieme het vegan restaurant VanPlanten in Lombok. Initiatiefnemer Hans Messie runt inmiddels vier kringloopwinkels waarvan de winsten naar dierenwelzijn, natuur en milieu gaan.

‘We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de natuur en ons milieu’ zegt Messie. ‘Ik wil mensen laten zien dat duurzaam leven ook leuk is en ze zo inspireren hun impact op de aarde te verkleinen. Dat deed ik al door hergebruik van goederen te stimuleren en middels dit nieuwe restaurant ga ik mensen laten proeven hoe lekker plant-based eten is.’
In Margheritha Rossi vond hij zijn ideale chef-kok. Rossi heeft haar strepen als vegan kok verdient door jarenlang te werken in de ACU, bij de tapasdagen in Molen de Ster en WakuWaku. Samen vonden zij de perfecte locatie in Lombok aan de Surinamestraat nummer 5. Voorheen zat hier het restaurant VeganGorilla. ‘Mooi om het vegan-concept door te kunnen zetten en te laten zien hoe hoe rijk en toegankelijk de plantaardige keuken kan zijn’ vertelt Rossi met een glimlach. ‘Zo laten we zien dat duurzaam en bewust leven ook leuk en lekker is. Het hele menu is plant-based en cruelty free. En ons interieur, de spelletjes en decoratie komen uit de kringloopwinkel van Wawollie.’ Extra leuk: met de winsten worden ook nog eens goede doelen voor dierenwelzijn, natuur en milieu gesteund.
VanPlanten opent op dinsdag 2 juli om 16.30 uur officieel haar deuren aan de Surinamestraat 5 in Utrecht Lombok. Iedereen is van harte welkom om een toast uit te brengen en te proeven van hapjes, versbereide snacks en kennis te maken met al het plantaardig lekkers dat de chefs in petto hebben.

Cookieinstellingen