Broese verhuist naar voormalig postkantoor op de Neude

Foto: a.s.r.

Broese Boekverkopers verhuist begin 2020 van de Stadhuisbrug naar het monumentale Post Utrecht op de Neude. Broese en a.s.r. real estate hebben hier een overeenkomst voor gesloten. Het voormalige postkantoor wordt door a.s.r. real estate momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex, waarin ook de nieuwe Centrale Bibliotheek, een foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horeca worden gevestigd.

Broese Boekverkopers is een van de grootste boekhandels in Nederland en heeft in Utrecht een geschiedenis in boekverkoop die teruggaat naar 1845. De boekhandel is ruim 40 jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug en daarmee een begrip in Utrecht en omgeving. Broese kiest nu voor de locatie Post Utrecht en betrekt in totaal circa 1550 m².
“We zijn bijzonder verheugd dat de samenwerking tussen a.s.r. real estate en Broese Boekverkopers tot dit mooie resultaat heeft geleid”, zeggen eigenaren Erik en Sandra van Doorn. ”Broese kijkt er naar uit om op deze inspirerende locatie een onderscheidende boekhandel voor de stad Utrecht neer te zetten, zowel in formaat als in kwaliteit zoals die sinds jaar en dag van ons wordt verwacht. Ook is het prettig dat de gewaardeerde samenwerking met de bibliotheek op deze wijze weer onder één dak voortgezet kan worden. Een boekenpaleis gericht op de toekomst dat een ‘City of Literature’ waardig zal zijn.”
Naar verwachting wordt Post Utrecht vanaf het derde kwartaal 2019 gefaseerd opgeleverd en kan het pand het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen. Naast Broese worden ook Bever Sport en Sostrene Grene aan de zijde van de Oudegracht gevestigd. Albert Heijn opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain een nieuw foodmarkt concept. De entree van de Centrale Bibliotheek en de openbare fietsenstalling zijn te bereiken aan de Neude zijde.

Cookieinstellingen