Amvest koopt 120 woningen in stationsgebied Utrecht

Foto: OZ

Amvest Investment Management heeft met een joint venture tussen APF International en Angelo Gordon een koopovereenkomst gesloten voor de levering van 120 woningen aan de Van Sijpesteijnkade in het stationsgebied van Utrecht. De vrijesectorhuurappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen, gelegen naast woontoren De SYP. Eerder kocht Amvest 266 woningen in de SYP en 133 parkeerplaatsen, ook voor het Amvest Residential Core Fund. Deze woningen werden afgelopen april opgeleverd.

Met deze verwerving geeft Amvest verder invulling aan de grote vraag naar huurwoningen in Utrecht. Dennis Wedding, portfoliomanager van het Amvest Residential Core Fund: “We zijn zeer enthousiast over dit project. Het aanbod van dit type woningen in Utrecht, met name in de vrijesectorhuurmarkt, is klein en de vraag is groot. Dat blijkt wel uit de ruim 5.700 belangstellenden voor een woning in De SYP. Ook deze woningen zijn geschikt voor een grote doelgroep voor wie de koopmarkt steeds minder toegankelijk is: starters, jonge professionals en zzp’ers met een middeninkomen die centraal in Utrecht of Nederland willen wonen.”
De woningen worden toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund. Deze tweede transactie op de Westflank Noord in Utrecht past bij de richting van Amvest om meer te investeren in gebieden, het zogenaamde gebiedsbeleggen. Zo kan volgens Amvest meer sturing worden gegeven aan de kwaliteit van de woonomgeving en dat komt de woonbeleving ten goede. Voor de plinten (totaal 800 m2) wordt gezocht naar een invulling met winkels, horeca en voorzieningen waar toekomstige bewoners behoefte aan hebben en die de sfeer positief beïnvloedt.
De transactie omvat 120 vrijesectorhuurappartementen, 36 parkeerplaatsen en commerciële ruimte op de begane grond. De gemiddelde woonoppervlakte van de appartementen bedraagt circa 70 m2. De huurprijzen starten bij € 915,- per maand. In het project worden ook twintig vriendenwoningen gerealiseerd, geschikt voor twee eenpersoonshuishoudens. De vriendenwoningen hebben twee gelijkwaardige slaapkamers, twee badkamers en-suite en een gezamenlijke woonkeuken.
Wiggert Karreman, Managing Director APF International: “De twee nieuwe appartementengebouwen met in totaal 120 appartementen en 36 parkeerplaatsen worden naast het centraal station van Utrecht gerealiseerd. Doordat er met veel oog voor detail is ontworpen, zullen hoogwaardige appartementengebouwen ontstaan. De gebouwen hebben respectievelijk zes en twaalf woonlagen.  Bijna alle appartementen beschikken over een balkon of terras.”
Het project is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling door APF International en Angelo Gordon naast station Utrecht Centraal. OZ uit Amsterdam tekende voor het ontwerp. De woningen worden naar verwachting in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Reacties

Cookieinstellingen