Twee zomers lang een skatepark naast het Jaarbeursplein

Foto: gemeente Utrecht

Binnenkort komt er een tijdelijke skatebaan naast het Jaarbeursplein. De skatebaan komt tussen het Jaarbeursplein en de voormalige bushaltes. Samen met skaters, bootcampers en andere gebruikers bedacht de gemeente een inrichting die ook goed is voor mensen die niet op wielen willen staan. Die vinden van alles om sportief mee aan de slag te gaan in de buitenlucht. Skaters van The Yard vinden op deze nieuwe plek onderdelen van The Yard terug. En ondanks dat het om een tijdelijke skatebaan zet de gemeente ook nog een paar bomen neer.

De gemeente is deze week begonnen met de aanleg zodat skaters al voor de zomervakantie terecht kunnen. Het skatepark blijft twee zomers bestaan tot wordt begonnen met de bouw van het jaarbeurspleingebouw. Vanaf dat moment krijgen verschillende onderdelen steeds een nieuwe plek ergens anders in de stad.
Een aantal bedrijven uit het stationsgebied rond de Graadt van Roggenweg maakt de komst van de skatevoorziening financieel mede mogelijk via het Ondernemersfonds Utrecht. Ontwikkelconsortium Wonderwoods Development zorgt een tiental bomen in bakken.

Cookieinstellingen