Dierenmuseum zet wandeling uit langs dierenkunst in Utrecht

Foto: Dierenmuseum

Het Dierenmuseum heeft een wandeling langs dierenkunst ontwikkeld in het centrum van Utrecht. Het gaat om dierenbeelden, dierenornamenten en gevelstenen en tegels met dieren. Je ontmoet apen, koeien, olifanten, muizen, vissen, vogels, leeuwen, slangen, kikkers en zelfs bevers.

Utrecht heeft Sint Maarten als beschermheilige. Hij deelde vanaf zijn paard barmhartig zijn mantel met een bedelaar. Op verschillende plekken in de stad kom je hem met zijn paard tegen. Maar je kent waarschijnlijk ook het paard Julius Sulway op het Moreelse Park, de koopvrouw met kippen op de Kalisbrug en het zittend konijn op de Croeselaan. En natuurlijk de haas op de Neude.
Ga op pad en ontmoet meer dan 100 dieren, leer waar ze voor staan en ontdek hoe ze zijn verbonden met de geschiedenis van Utrecht. Van ieder kunstwerk legt de route je uit wat de (symbolische) betekenis is.
De Utrechtse Dierenroute is 3 km lang en kan op meerdere plekken worden verlengd. De route is gemaakt door het Dierenmuseum; een virtueel museum over het dier in de kunst en cultuur.
De route is gratis te downloaden op www.dierenmuseum.nl

Cookieinstellingen