Mitros gaat van start met app qlinker

Foto: Mitros

Met het hijsen van de qlinker-vlag op het dak van Mitros is een startsein gegeven aan de digitale woningcorporatie qlinker. De eerste woningen die qlinker verhuurt staan sinds maandagmiddag 15 april op WoningNet. Op initiatief van Mitros is sinds eind 2017 gewerkt aan de oprichting van qlinker.

Op initiatief van woningcorporatie Mitros (Utrecht en Nieuwegein) is qlinker gestart om de huurderstevredenheid versneld te verhogen. Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros, vertelt: “Omdat we geloven dat we door innovatie sneller beter worden voor onze huurders, geeft de Mitros-organisatie de ruimte aan qlinker om opnieuw te beginnen. Zonder dat zij rekening hoeven te houden met bestaande systemen en processen. Zodat qlinker een woningcorporatie kan gaan inrichten rond de wensen van de huurder.”
Eind 2017 is de start-up qlinker begonnen op de zolder van Mitros. De mooie ideeën en plannen komen nu samen. Want sinds gistermiddag zijn de eerste woningen te huur aangeboden op WoningNet en kunnen huurders reageren via de qlinker-app.
De droom van qlinker is om er voor huurders te zijn wanneer zij dat nodig hebben. Bij qlinker wordt alles rond het huren van een huis zo makkelijk, snel, gebruikersvriendelijk en efficiënt mogelijk gemaakt.
Daniëlle Koeken, initiatiefnemer en oprichter van qlinker: “Met qlinker bouwen we de woningcorporatie om de klant heen. Een woningcorporatie waar de huurder zelf alles eenvoudig kan regelen, plaats- en tijdonafhankelijk. Waar mensen werken die tijd en energie hebben om er voor onze huurders te zijn en minder bezig zijn met processen en administratie. Op deze manier kunnen wij ons als woningcorporatie richten op de dingen die ertoe doen: het begeleiden van onze huurders wanneer daar behoefte aan is. We stoppen de woningcorporatie via onze app in de broekzak van de klant!”
We digitaliseren en automatiseren zoveel mogelijk processen en handelingen. Zodat je als huurder met een druk op de knop van je smartphone alles kunt regelen. En dat er ruimte en tijd is om in contact met huurders te zijn wanneer dat nodig is. Daarnaast houd je zo geld over dat we kunnen inzetten voor het bouwen en onderhouden van sociale huurwoningen.
“Samenwerken is essentieel voor de start van qlinker”, vertelt Danielle Koeken. “We hebben een gemengde groep huurders gevraagd om mee te kijken en te testen. Daarnaast hebben we via het uitschrijven van challenges een aantal getalenteerde start-ups en scale-ups aan qlinker verbonden. Zij zijn essentieel in de ontwikkeling van de digitale woningcorporatie”.
“Ook voor de doorstart is samenwerking essentieel”, licht Henk Peter Kip toe. “We praten op dit moment met andere woningcorporaties om deel te nemen in deze vernieuwing. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.
De woningen van het project ZijdeBalen-4 zijn de eerste woningen die verhuurd worden door qlinker. Daarna volgen nog enkele projecten in Leidsche Rijn. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.qlinker.nl/projecten?.

Cookieinstellingen