Leidsche Rijn krijgt er 130 betaalbare en energie neutrale appartementen bij

Foto: Portaal

In Leidsche Rijn bouwt Veluwezoom Verkerk voor woningcorporatie Portaal 130 betaalbare appartementen. Op vrijdag 12 april is de feestelijke start bouw aan de Anna Blamanstraat. Hier slaat rond 12.15 uur de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (projectwethouder Leidsche Rijn) symbolisch de eerste paal. De appartementen zijn verdeeld over twee complexen, beide op steenworp afstand van treinstation Utrecht Terwijde. De verwachting is dat de appartementen medio 2020 klaar zijn.

De projecten zijn nodig vanwege het grote tekort aan sociale huurwoningen in Utrecht. Er is in Utrecht vooral behoefte aan twee- en driekamerappartementen met lift, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. Portaal wil graag het aantal van dit soort woningen in zijn bezit vergroten.
De 130 appartementen worden verwarmd met duurzame warmte uit de biowarmte installatie van Eneco. Daarnaast plaatst Portaal ruim 1100 zonnepanelen op de daken. Alle woningen zijn daarmee nul-op-de-meter (energieneutraal), wat uniek is voor een appartementencomplex van zes bouwlagen hoog. De huurprijs van de appartementen valt binnen de grens voor sociale huur van maximaal 720,42 per maand. De oplevering staat gepland voor medio 2020.
Aannemer Veluwezoom Verkerk bouwt de 130 twee- en driekamerappartementen. Zij gebruiken mortelschroefpalen, een trillings- en geluidsarm alternatief voor heien.

Cookieinstellingen