Bat030 zoekt vrijwilligers voor vleermuisonderzoek

Foto: Utrecht Natuurlijk

Het Utrechtse vleermuisteam Bat030 zoekt versterking voor Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern. Bat030 doet onderzoek naar de soorten en aantallen vleermuizen in Utrecht en waar zij hun kraamgroepen hebben.

Het doel van Bat030 is om de vleermuizen en hun kraam- en winterverblijfplaatsen beter in kaart te brengen in de stad Utrecht, zodat zij beter te beschermen zijn.
De ‘vleerwilligers’ van Bat030 fietsen routes in de schemer met een batlogger om vleermuisgeluiden op te nemen, gaan in de ochtend of avond met batdetectors in teams op zoek naar kraamverblijven of controleren overdag met een zaklamp de vleermuiskasten die door heel Utrecht te vinden zijn. Zo kan iedereen een project en tijdsinvestering kiezen die bij hem of haar past. Bij alle projecten zijn vleermuisexperts van de Zoogdiervereniging betrokken. Zij zorgen voor ondersteuning tijdens de projecten en leren je van alles over deze vliegende zoogdieren.
Op donderdag 28 maart is van 20.00 – 22.00 uur een algemene startavond van Bat030 2019 op Griftsteede (Van Swindenstraat 129, Utrecht) waarbij wordt verteld wat er van je verwacht wordt als vrijwilliger bij Bat030. De verschillende onderzoeksprojecten worden ieder ook nog uitgelegd op een aparte avond. Meer weten of aanmelden? Mail naar [email protected]     
Bat030 is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, de Zoogdiervereniging en Utrecht Natuurlijk.

Cookieinstellingen