Kunstuitleen ziet af van Landhuis Oud Amelisweerd

Foto: Wikipedia, CC BY-SA 3.0 nl

Stichting Kunstuitleen ziet ervan af om het Landhuis Oud Amelisweerd te huren. Dat laat het college de gemeenteraad weten. Kunstuitleen Utrecht vindt dat het landhuis te veel ‘logistieke beperkingen’ kent. Bovendien zou de exploitatie van het landhuis extra onvoorziene kosten met zich meebrengen, die niet in verhouding staan tot de tijdelijkheid van de exploitatie.

Ook de zogeheten LOA-groep, de vrijwilligers van het voormalig MOA, bleken niet bereid om een huurovereenkomst te sluiten voor het landhuis. Dit betekent dat er geen tijdelijke huurder uit de selectieprocedure naar voren is gekomen.
Het college heeft nu besloten om voor het landhuis een ‘actieve leegstandsbeheerder’ aan te stellen. Deze beheerder krijgt de opdracht om maatschappelijke initiatieven via pop-up activiteiten te faciliteren, waardoor beperkte openstelling voor het publiek mogelijk blijft. Het streven van de gemeente is om de kosten tijdens het leegstandsbeheer binnen het beschikbare budget voor openstelling van het landhuis van 105.000 per jaar te houden.
Tijdens de periode van ‘actief leegstandsbeheer’ gaat het college door met onderzoek naar mogelijke aanpassingen aan het pand en het bestemmingsplan zodat de gebruiksmogelijkheden van het landhuis worden vergroot en de kansen op het vinden van een definitieve gebruiker toenemen. Het college verwacht de kaders voor de permanente invulling voor de zomer aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.

'

Reacties

article
71034
Stichting Kunstuitleen ziet ervan af om het Landhuis Oud Amelisweerd te huren. Dat laat het
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/71034/kunstuitleen-ziet-af-van-landhuis-oud-amelisweerd/
2019-03-13T16:31:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/12/22162823/OudAmelisweerd.jpg
Stadsnieuws