300 Utrechters krijgen digitaal huishoudboekje

Foto: pixabay

Het komend halfjaar worden 300 Utrechters op een innovatieve manier geholpen bij het beheren van hun geld. De gemeente breidt samen met partners in de stad het digitale Huishoudboekje uit. Het Huishoudboekje geeft Utrechters overzicht over hun financiën en helpt bij verminderen van geldstress.

“De inkomsten van de deelnemende Utrechters komen binnen bij de gemeente. Van die inkomsten betalen we via het Huishoudboekje de vaste lasten voor de woning, energie, drinkwater en zorgverzekering.”, legt wethouder Linda Voortman uit. “Het bedrag dat overblijft, krijgen de deelnemers als leefgeld op hun rekening gestort. Utrechters houden zo het overzicht over hun financiën en kunnen zich focussen op andere zaken, zoals werk en school. Schulden worden zo ook voorkomen”.
Komend half jaar is er plek voor 300 nieuwe deelnemers. Ondertussen wordt er verder gegaan met de ontwikkeling van de dienstverlening, zodat in de toekomst meer Utrechters kunnen meedoen. Het Huishoudboekje is voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het behouden van financieel overzicht. De gemeente kijkt wel of het Huishoudboekje de juiste hulp is. Als de inkomsten lager zijn dan de uitgaven op het moment dat iemand in het Huishoudboekje wil, wordt aanvullende hulp georganiseerd.
Deelnemers houden overzicht over hun financiën via de (mobiele) site van het Huishoudboekje. Op dit moment maken 20 inwoners hier gebruik van. Zij geven aan zich minder zorgen te maken om de financiën. Het Huishoudboekje was één van de eerste overheidsprojecten waarin blockchaintechnologie werd toegepast. Maar de blockchaintechnologie bleek niet verenigbaar met het beschermen van de privacy. Daarom gebruikt de gemeente nu een database technologie waarmee de privacy wel is geborgd en dezelfde kwaliteit wordt bereikt.

Lees meer over het Huishoudboekje en hoe men zich kan aanmelden op www.utrecht.nl/huishoudboekje.

'

Reacties

article
71020
Het komend halfjaar worden 300 Utrechters op een innovatieve manier geholpen bij het beheren van
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/71020/300-utrechters-krijgen-digitaal-huishoudboekje/
2019-03-12T16:48:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/03/12164748/coins-3698092_1920.jpg
Stadsnieuws