Vergaderen en borrelen in een oude treinwagon in Lombok

Foto: Perron West

Aan het begin van Lombok, tussen de wijk Lombok, de Hagelbuurt en Utrecht Centraal station staat sinds november de wagon van Perron West. Na maanden van klussen zal Wethouder Everhardt op 16 maart tussen 14:00 en 16:00 uur de locatie officieel openen voor inwoners, buurtinitiatieven en geïnteresseerden.

De voorzitter van Perron West, Tinka is blij, “Na ruim een jaar van plannen, vergaderen en klussen kunnen we nu open! We bieden plek voor buurtinitiatieven, vergaderingen, plekken om elkaar te ontmoeten voor de wijk en flexplekken. Door zelf aanwezig te zijn, evenementen te organiseren en te luisteren naar de wijk willen wij in contact komen met mooie initiatieven en hen daarin faciliteren. Zo dragen we bij aan een nog leukere wijk Lombok en stad Utrecht.”
De wagon heeft twee ruimtes van totaal 35 m2. In de grote ruimte zijn alle voorzieningen aanwezig om organisaties en ondernemers een professionele ruimte te bieden voor vergaderingen, workshops en ontmoetingen met de wijk. De kleine ruimte is de ‘open ruimte’. “Deze ruimte willen we zo veel mogelijk openzetten voor mensen om binnen te wandelen voor een kop koffie, om mee te denken over sociale initiatieven en om te flexplekken,” aldus Tinka.
Door de zakelijke verhuur van de werkruimte kan Perron West initiatieven faciliteren voor een laag maatschappelijk tarief. Het eerste wat op de planning staat zijn de verkiezingen op 20 maart, de treinwagon wordt dan gebruikt als stemlokaal. Daarnaast zal Perron West het startpunt zijn van de Culturele Zondag ‘Go West’ op zondag 14 april. “Een mooie plek om de verhalen en geschiedenis van de wijk Lombok te vertellen waar veel spoorwegarbeiders hebben gewoond. We laten vanuit hier een trein vertrekken om mensen rond te leiden en hebben muziek, en een hapje en drankje in huis om er een gezellig feestje van te maken,” aldus Badir, bestuurslid Perron West.
Wil je meer weten over het huren van de locatie voor vergaderingen of borrels, heb je een mooi wijkinitiatief waarin Perron West mogelijk kan faciliteren of een evenement wat je op het Westplein zou willen organiseren? Neem dan contact op via de website www.perronwest.nl of stuur een mail naar [email protected].

Cookieinstellingen