Terwijde krijgt een ijsvogelwand

Foto: pixabay

Op zaterdagmorgen 23 februari wordt vanaf 10 uur door Natuurplatform Leidsche Rijn en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden een ijsvogelwand
aangelegd bij de rioolwaterzuivering in Terwijde.

Leidsche Rijn heeft een goed watersysteem. Daar is voor de start van de bouw goed over nagedacht. Beide wijken hebben schoon water (weinig kroos) en veel vis in de sloten. Vogels als Aalscholvers, Reigers en Futen doen het hier prima. IJsvogels worden wel gezien, maar kunnen hier nu niet broeden: ze hebben daarvoor een steile wand nodig van ongeveer een meter hoog. Daar graven ze hun nestgang in uit.
Vrijwiligers van het  natuurplatform leggen nu, samen met Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, een IJsvogelwand aan bij de rioolwaterzuivering. Er wordt een leemberg gemaakt, waarvan een wand steil wordt gemaakt. IJsvogels kunnen daarin gaan broeden.
Het Natuurplatform kan nog hulp gebruiken bij de aanleg van de ijsvogelwand. Aanmelden (hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld) bij ria “at” natuurlr.nl of via twitter @natuurlr. NB: als kinderen meehelpen moeten ze kunnen zwemmen.
Op https://natuurlr.nl/2019/02/11/ijsvogelwand/ staat meer informatie

Cookieinstellingen