Broeders van St. Jan vieren tienjarig jubileum

Foto: Aartsbisdom Utrecht

In 2009 belde kardinaal Eijk aan bij het retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim om de Broeders van Sint Jan, die daar de zorg hadden voor het retraitehuis en voor jongerenactiviteiten, te vragen naar Utrecht te komen. Afgelopen zondag 3 februari vierde de broeders hun tienjarig jubileum in de Domstad.

Na het verlossende ‘ja’ van de vicaris van de congregatie voor Noordwest-Europa kwamen de broeders naar Utrecht om daar de zorg op zich te nemen voor de H. Gerardus Majellaparochie en de studentenparochie H. Thomas van Aquino. Bij dit tienjarig jubileum werd in het weekeinde van 2-3 februari uitgebreid stilgestaan. In zijn preek lichtte kardinaal Eijk toe waarom hij juist de Broeders van Sint Jan op het oog had voor de parochies in Utrecht: “Dat had te maken met hun charisma. De Broeders van Sint Jan willen Christus navolgen, uitdrukkelijk zoals de heilige Johannes, de jongste apostel en Evangelist, dat heeft gedaan. […] En zij willen op basis van deze roeping die zij van God ontvangen hebben, plaatsen van vorming en gemeenschap aanbieden aan mensen die op zoek zijn naar zingeving. En dat in het bijzonder voor jongeren en gezinnen.”
Daarna was het woord aan burgemeester Jan van Zanen, die stelde dat de broeders al tien jaar tussen de parochianen staan. “U staat altijd voor hen klaar. En u doet meer: u organiseert activiteiten in de buurt. In dit huis biedt u studenten en young professionals cursussen aan. Filosofie. Theologie. U bent hoorbaar. Zichtbaar. Aanwezig. U biedt een helpende hand aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En biedt mensen de ruimte om hun kennis te vergroten. Hun wereld te verbreden. Daarmee hebben de Broeders van Sint Jan Utrecht een stukje mooier gemaakt…” De burgemeester noemde de broeders “een hechte ‘familie’ middenin de Utrechtse samenleving. Al tien jaar. Dank daarvoor, op naar het volgende lustrum. Deze Jan feliciteert de Broeders van Sint Jan van harte met dit tweede lustrum.”

Reacties

article
70685
In 2009 belde kardinaal Eijk aan bij het retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim om de
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70685/broeders-van-st-jan-vieren-tienjarig-jubileum/
2019-02-07T15:22:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/02/07152125/Broeders-Sint-Jan.jpg
Stadsnieuws