Romeinse Limespad is Wandelroute van het Jaar 2019

Foto: Wandelnet

Het Romeinse Limespad, in april 2018 gelanceerd door Wandelnet, is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019. De route loopt onder meer door Utrecht heen. Dat meldt de website Romeinse Limes. Op zaterdag 2 februari nam Henk van Geerenstein van Wandelnet de wandeltrofee in ontvangst op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. Het 275 km lange pad van Katwijk naar Berg en Dal wint de verkiezing o.a. vanwege het originele thema.

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. ‘Een zeer verzorgde gids met beschrijving van de route in twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. En als die route ook nog een origineel thema heeft, in dit geval historisch, dan waren dat redenen genoeg voor de jury om eensgezind de trofee toe te kennen aan het Romeinse Limespad.’
Het Romeinse Limespad loopt langs de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Je wandelt door historische steden zoals Leiden en Utrecht, polders, over dijken en jaagpaden en door nieuwe natuur. Maar ook langs meer dan veertig historische plekken zoals het oude fort Nigrum Pullum (Zwammerdam), Castellum Hoge Woerd (De Meern) en Museum Het Valkhof (Nijmegen).
De gids van het Romeinse Limespad is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet en de (reis)boekhandel. De route is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland, ANWB, RomeinenNU, Romeinse Limes Nederland, Wandelnet en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Maar ook dankzij de inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers.

Reacties

article
70640
Het Romeinse Limespad, in april 2018 gelanceerd door Wandelnet, is gekozen tot Wandelroute van het
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70640/romeinse-limespad-is-wandelroute-van-het-jaar-2019/
2019-02-04T15:44:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/05/23121900/Romeinse_Limespad.jpg
Stadsnieuws