Vragen GroenLinks over discriminatie in horeca

Foto: Pixabay

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om discriminatie in de Utrechtse horeca aan te pakken en heeft hierover vragen gesteld aan het college. “GroenLinks wil dat alle Utrechters, ongeacht culturele achtergrond, geloofsovertuiging, lichamelijke beperking, seksuele voorkeur of genderexpressie, zich veilig voelen en plezier beleven in het uitgaansleven.” aldus GroenLinks raadsleden Melody Deljou Fard en Sophie Schers. 

GroenLinks vraagt het college de huidige situatie te onderzoeken en op basis daarvan met een plan te komen om discriminatie in horeca structureel aan te pakken. De partij denkt hierbij aan maatregelen zoals een inclusief deurbeleid als voorwaarde voor een vergunning, het inzetten van Mystery Guests en gesprekken voeren met ondernemers. “GroenLinks ziet het als een gedeelde verantwoordelijkheid van alle Utrechters om samen te werken aan een veilige en gastvrije stad waar alle Utrechters zich in thuis voelen. Daarom willen we dat de gemeente hierin actief samenwerkt met ondernemers.” aldus de raadsleden.
Mensen met een migratieachtergrond, LHBTI+ers en mensen met een beperking hebben nog altijd te maken met discriminatie in horeca, zoals geweldpleging en weigering aan de deur. Dit blijkt uit cijfers van het College van de Rechten van de Mens, artikel 1 Midden-Nederland en ervaringen met Mystery Guests bij de gemeente Amsterdam. Ook ontvangt GroenLinks signalen over ongemakkelijke situaties wanneer mensen met een keppeltje of een hoofddoek Utrechtse horeca bezoeken.

'

Reacties

article
70597
GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om discriminatie in de Utrechtse horeca aan te
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70597/vragen-groenlinks-over-discriminatie-in-horeca/
2019-01-31T11:22:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/05/03164120/Vijf-horecagelegenheden-vestigen-zich-in-Leidsche-Rijn.jpg
Stadsnieuws