Aanvraag voor nieuwe coffeeshop op bedrijventerrein Nieuw-Overvecht

Foto: Pixabay

Een ondernemer heeft bij de gemeente een aanvraag gedaan voor de vestiging van een coffeeshop aan de Tennesseedreef op het bedrijventerrein Nieuw-Overvecht. Daarnaast heeft de gemeente Utrecht zich gemeld als belangstellende om aan het experiment met gereguleerde wietteelt deel te nemen.

De aanvraag voor de coffeeshop in Nieuw-Overvecht past volgens de gemeente binnen de regels voor de vestiging van coffeeshops. De gemeente streeft naar een grotere spreiding van kleine coffeeshops over de stad en en staat ook toe dat coffeeshops zich buiten de woonwijken vestigen, zoals op bedrijventerreinen.
De gemeente realiseert dat Overvecht een kwetsbare wijk is. De afgelopen twee jaar is er via de versnellingsaanpak in de wijk door bewoners, wijkprofessionals en de gemeente gewerkt aan het versterken van de ‘veerkracht’ van Overvecht en haar bewoners. Signalen van overlast of onveiligheid worden snel gemeld en opgepakt. De gemeente heeft er daarom vertrouwen in dat een kleinschalige coffeeshop op Nieuw-Overvecht goed op deze plek past.
Met de ondernemer is afgesproken dat hij een tijdelijke ontheffing aanvraagt voor vijf jaar, waarna de gemeente beoordeelt of deze locatie voldoet aan de eisen die de gemeente stelt aan leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Na vijf jaar kan de gemeente beslissen om deze functie in het bestemmingsplan vast te leggen.
In Utrecht is plek voor 17 coffeeshops. Hiervan zijn er 11 in exploitatie. Twee plekken zijn gereserveerd voor een drive-in coffeeshop en de social cannabis club. De gemeente is nog altijd in gesprek met de initiatiefnemer en de beoogd exploitant van een drive-in coffeeshop. Er is echter geen overeenstemming over de huurprijs.

Cookieinstellingen