Van 1 t/m 3 maart alles over fiets- en wandelvakanties ontdekken in de Jaarbeurs!

Foto: CC0

Zo aan het begin van het jaar zijn veel mensen al druk bezig met het plannen van hun vakantie voor 2019. En na de vakantiebeurs, die onlangs nog veel bezoekers trok, kunnen fiets- en wandelliefhebbers begin maart weer terecht in de Jaarbeurs voor de nodige vrijetijdsinspiratie. Want wie graag een actieve vakantie inplant, mag de Fiets- en Wandelbeurs op 1, 2 en 3 maart 2019 zeker niet missen! Hier alvast een voorproefje van wat je te wachten staat!

Hycle Family en fietsen testen

Utrecht staat wel bekend als een prachtige fiets- en wandelomgeving en is daarmee ook de uitgelezen plek voor de Fiets- en Wandelbeurs. Liefhebbers kunnen hier in maart hun hart ophalen met een groot aanbod aan activiteiten, lezingen en workshops in de Jaarbeurs. Er zijn informatiemarkten in uiteenlopende categorieën, zoals gps-gebruik, pelgrimstochten en de zogenaamde ‘Hycle Family’-markt. Bij die laatste kunnen gezinnen terecht voor familievakantietips, alsook vermaak voor de kids met o.a. de klimwand, het mountainbikeparcours en ‘fiets je schilderij’, waarbij de kinderen al fietsend kleuren verf vermengen en zo kunst creëren. Ook kunnen de kleintjes allerlei kinderfietsen uitproberen, waaronder Frogbikes en Woom bikes. Op elke markt staan er ervaren fietsers en wandelaars die hun praktische ervaring delen en specifieke tips kunnen geven over bijvoorbeeld mooie wandelroutes, voorbereidingen voor bijzondere bestemmingen en handige uitrusting voor lange tochten.

Naast informatiemarkten bezoeken, kunt u ook verschillende activiteiten ondernemen. Zo zijn er ter plekke allerlei soorten fietsen uit te proberen, waaronder tandems, trikes en ligfietsen, en op het Fietstechniekplein leert u alles over de constructie van de fiets. Bij het Outdoorpracticum kunt u terecht voor advies en demonstraties van ervaren kampeerders. Want als u van buitenvakanties houdt, dan is het wel zo fijn om te weten welke tenten aan te raden zijn en welke slaapzakken warm genoeg zijn voor het seizoen. Ook fietsbepakking komt aan bod en er worden demonstraties bushcraft gegeven. Gaat u liever op een minder wilde fietsvakantie, dan kunt u ook informeren naar alternatieven, zoals de fietsendragers van Thule voor op de auto; normaal gesproken gemakkelijk online verkrijgbaar bij aanbieders als Rameder, maar nu dus ook in levende lijve op de beurs vertegenwoordigd. Voor ieder wat wils dus!

10.000 km in 80 dagen

Naast alle activiteiten en marktstandjes, kunt u ook interessante lezingen en workshops bijwonen in vijf verschillende zalen. Diverse sprekers delen hun bijzondere fiets- of wandelverhaal, zoals Ruud Overes over zijn ‘Rondje Europa’ – 10.000 km in 80 dagen – nadat er bij hem Parkinson was geconstateerd. In de video hieronder zie je kort een indruk van zijn verhaal. Verder variëren de thema’s van “Wat te doen bij fietspech onderweg?”, “Welk materiaal heb ik nodig?” en “Hoe maak ik de mooiste foto’s?” Dat laatste thema komt wellicht een beetje te laat voor de fotowedstrijd, waarvan op de beurs de vijftien mooiste inzendingen tentoon zullen worden gesteld in de eregalerij. Dit jaar is het thema “Het ultieme vakantiegevoel” en als je op de mooiste foto stemt, kun je een leuke prijs winnen.

Bezoek drie beurzen ineen

De Fiets- en Wandelbeurs vindt vrijdag 1 maart t/m zondag 3 maart plaats van 10:00 tot 17:00 uur in de Jaarbeurs. Kaartjes kosten aan de kassa €16,- per persoon, per dag, maar bij de aankoop van een online ticket bespaar je €3,50. Alle kaartjes zijn tevens geldig voor de E-bike Xperience, het grootste indoor testevenement voor elektrische fietsen, en Bike MOTION Benelux, het event voor fanatieke mountainbikers. Zo heb je met je kaartje meteen drie beurzen ineen! Bekijk voor praktische informatie over de beurs deze pagina.

Reacties

article
70409
Van 1 t/m 3 maart alles over fiets- en wandelvakanties ontdekken in de Jaarbeurs!
Zo aan het begin van het jaar zijn veel mensen al druk bezig met het
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70409/van-1-t-m-3-maart-alles-over-fiets-en-wandelvakanties-ontdekken-in-de-jaarbeurs/
2019-01-14T10:36:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/01/14103336/vakantie.jpg
fiets, jaarbeurs, vakantie, wandel
Stadsnieuws