Natuurcollege op Griftsteede over de fazant

Foto: Utrecht Natuurlijk

Aan de westkant van Utrecht scharrelen ze in de boomgaarden, tussen het gras en over de bouwgronden van Leidsche Rijn; de fazanten. Op woensdag 23 januari vertelt Jan Peter Spierenburg, van de Nederlandse Jagersvereniging afdeling Utrecht, in 45 minuten bijzondere feiten en weetjes over deze vaak verbaasd kijkende hoender. Met vragenronde en napraatborrel.

Het natuurcollege is op stadsboerderij Griftsteede (Van Swindenstraat 129) en start om 20.00 uur. Aanmelden via www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten
De vrouwtjes fazanten zijn bijna niet te zien met hun camouflagepak, de mannetjes hebben juist een opvallend kleurrijk kleed. Ook met zijn schorre roep is het mannetje luidkeels aanwezig. Waar komen deze vogels vandaan? Is het een exoot? En wat hebben de Romeinen ermee te maken? 
Deze avond is de negende in een reeks van Griftsteede Natuurcolleges. Met deze reeks laat Utrecht Natuurlijk de bewoners van Utrecht kennis maken met onze dierlijke stadsgenoten. In 2019 gaan we weer verder met de natuurcolleges; bewoners kunnen een verzoekdier indienen via [email protected].

Cookieinstellingen