Mannen uit Zwitserse sneeuw gered dankzij telefoontje met Utrechtse vriendin

Foto: CC0 Public Domain

Mede dankzij de meldkamer van de politie Eenheid Midden-Nederland zijn donderdagavond 3 januari bij het Zwitserse Davos twee Nederlandse mannen bevrijd, die in een dikke laag sneeuw vast waren komen te zitten.

De twee mannen waren die avond samen aan het skiën en kwamen tot aan hun middel vast te zitten in de sneeuw. Omdat ze zich zelf niet konden bevrijden, wilden ze de plaatselijke hulpdiensten inschakelen. Gelukkig hadden ze wel een smartphone, maar helaas wisten ze het Zwitserse alarmnummer niet. Een van de mannen belde naar zijn vriendin in Utrecht die vervolgens 112 belde.
De vrouw kon de centralist van de meldkamer in Utrecht precies vertellen waar de mannen zich op dat moment bevonden. Via de GPS-app op de smartphone had ze namelijk de coördinaten van de slachtoffers doorgekregen.
De meldkamer gaf de coördinaten via Interpol door aan de meldkamer in Zwitserland en die stuurde er een reddingshelikopter op af. De bemanning trof het tweetal in hun benarde positie aan en wist ze te bevrijden. De slachtoffers hadden off-piste  geskied en waren daardoor in de problemen gekomen. Gelukkig kwamen ze met de schrik vrij. Vanwege privacy redenen kan de politie de identiteit van de personen om wie het gaat niet geven.

Reacties

article
70330
Mede dankzij de meldkamer van de politie Eenheid Midden-Nederland zijn donderdagavond 3 januari bij het
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70330/mannen-uit-zwitserse-sneeuw-gered-dankzij-telefoontje-met-utrechtse-vriendin/
2019-01-04T15:13:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/02/26131713/smartphone-789625_1280.jpg
Stadsnieuws