Aantal inwoners in Utrecht neemt toe met 5 duizend

Foto: Onderzoek motorische ontwikkeling baby

In 2018 groeide de bevolking, net als in voorgaande jaren, vooral in de Randstad. De vier grote steden kregen er de meeste inwoners bij. In Utrecht nam het aantal inwoners toe met 5 duizend. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige bevolkingscijfers tot en met november 2018.

Amsterdam kreeg er in 2018 van alle Nederlandse gemeenten de meeste inwoners bij, bijna 10 duizend. In Den Haag nam het aantal inwoners toe met ruim 6 duizend en in Rotterdam met 5,5 duizend. De bevolking groeide relatief het sterkst in de kleinere gemeenten rondom de grote steden.
In alle vier de grote steden werden meer baby’s geboren dan er mensen overleden, en vestigden zich meer mensen dan er vertrokken. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag groeiden door buitenlandse migratie en raakten inwoners kwijt door binnenlandse verhuizingen. In Utrecht was de aanwas vanuit het buitenland veel geringer en was zelfs sprake van een klein binnenlands vestigingsoverschot.
In verhouding tot het aantal inwoners was de bevolkingsgroei in 2018 het sterkst in kleinere gemeenten in de buurt van de grote steden. Buiten de Randstad groeide de bevolking in veel Noord-Brabantse gemeenten, onder meer in de steden Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Cookieinstellingen