Utrecht is een nieuw online medium rijker: De Nuk

Foto: NUK

Utrecht is sinds kort een nieuw online medium rijker: De Nieuwe Utrechtse Krant (De Nuk). Deze site is een initiatief van een aantal Utrechters dat vindt dat de stad behoefte heeft aan een site met verhalen ‘achter het nieuws’.

De Nuk kent de volgende redactionele pijlers: opinie, onderzoek, cultuur, uitgaan, stedelijke ontwikkeling, geschiedenis, menselijke verhalen uit de stad, duurzaamheid.
De Nuk is volgens de initiatiefnemers niet rechts of links, maar denkt vooral van onderuit in plaats van top down.
De doelgroep van De Nuk is zo divers als Utrecht is. Maar hij heeft wel één duidelijk kenmerk: liefde voor de stad en tegen die achtergrond is hij in hoge mate geïnteresseerd in waar de stad nu staat en naar toe gaat.
Aan De Nuk werken vooralsnog de volgende Utrechters mee: Cees Grimbergen, Jeroen Wielaert, Kees Boonman, Bart Prinsen, Yontie Helders, Marcel Gieling, Fenna Riethof, Jantine Albers, Geert van Wijnhoven, Bart Prinsen, Carine van Santen, Saar Rypkema, Henk Westbroek, Mart Lier.
Hoofdredacteur Michael Kroonbergs: ”Als mede-oprichter van DUIC heb ik gezien dat rendementsdenken onafhankelijke journalistiek in de weg zit. Uiteraard hebben wij inkomsten nodig om op langere termijn te overleven. Maar de redactionele onafhankelijkheid staat voorop.”

Reacties

article
70252
Utrecht is sinds kort een nieuw online medium rijker: De Nieuwe Utrechtse Krant (De Nuk).
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/70252/utrecht-is-een-nieuw-online-medium-rijker-de-nuk/
2018-12-24T12:35:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/12/24123532/NUK.jpg
Stadsnieuws