Korting op praktische zaken met de U-pas mogelijk

Foto: pixabay

Het wordt mogelijk om met de U-pas ook korting te krijgen op praktische noodzakelijkheden, zoals beddengoed, winterjassen en de fietsenmaker. Een voorstel van GroenLinks raadslid Julia Kleinrensink hierover werd donderdag overgenomen door de wethouder.

Tot nu toe is de gratis U-pas voor mensen met een laag inkomen vooral te gebruiken voor culturele of sportieve activiteiten. Dankzij het voorstel van GroenLinks worden kortingen op praktische zaken hier nu aan toegevoegd. Deze kortingen gaan niet af van het persoonlijk tegoed van de U-pas, maar zijn een extra voordeel.
Kleinrensink: “Veel U-pas gebruiken vertelden me dat een uitgave zoals een winterjas voor hen een enorme hap uit hun maandelijkse budget is. Zij hebben behoefte aan kortingen om zulke praktische zaken te kunnen betalen. GroenLinks vindt het belangrijk dat ook zij mee kunnen doen. “
Bedrijven die kortingen willen geven kunnen dit aanvragen bij de gemeente. Kleinrensink: “Er zijn ondernemers die graag maatschappelijk willen bijdragen. Bovendien kunnen zij een nieuwe doelgroep aanspreken door een groep die het anders niet kan betalen een lagere prijs te bieden.”

Reacties