Eerste bewoners Rijnvliet ontvangen sleutel van hun huis

Foto: gemeente Utrecht

De eerste bewoners van Rijnvliet krijgen vrijdag 30 november de sleutel van hun huis uit handen van wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn). Hiermee heeft Utrecht officieel een nieuwe buurt erbij. Rijnvliet krijgt zo’n duizend woningen.

Rijnvliet is een waterrijke en groene buurt in Leidsche Rijn met een directe aansluiting op de A2 en A12. De eerste 200 woningen worden de komende maanden opgeleverd, daarna volgen nog ongeveer 800 koop- en huurwoningen. Het water uit de omgeving verdeelt Rijnvliet in vier kleinschalige buurtjes met voornamelijk laagbouw en twee-onder-een-kapwoningen, maar ook een aantal appartementen. Rijnvliet is niet alleen nieuwbouw. Aan de noordkant ligt de Rijksstraatweg, met monumentale boerderijen en woningen. De buurt krijgt ook een integraal kindcentrum met een basisschool en kinderopvang.
Samen met bewoners wordt de openbare ruimte ingericht als een voedselbos, waar voornamelijk voedselproducerende soorten bomen, struiken en planten worden gepland. Een voedselbron voor mens en dier, maar ook een woonplek voor veel insecten, vogels en andere dieren. Rijnvliet is onderdeel van het project Leidsche Rijn, de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. In 2025 moeten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern 33.000 woningen staan, waar zo’n 100.000 mensen wonen. Zie ook www.utrecht.nl/rijnvliet.

 

Reacties